Cluj-Napoca se află în top 3 cele mai sigure orașe din România.

ianuarie 30, 2017

Cluj Napoca se află pe locul 3 privind siguranța conform unui studiu realizat de către site-ul storia.ro

More...

Studiul privind siguranta vieţii se bazeaza pe evaluarile acordate de peste 92.000 de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc şi a fost realizat in colaborare cu agentia D&D Research. Printre criteriile de evaluare se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana si Bucuresti si Ilfov. La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

La nivel naţional, cele mai sigure cartiere/zone sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), oraşul Otopeni (Ilfov), Aviaţiei (Bucureşti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) şi Racadău (Braşov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Iţcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeşului (Reşita) şi Bora (Slobozia).

În ceea ce priveşte oraşul Cluj-Napoca, cartierele Grigorescu, Gheorghieni şi Zorilor sunt în fruntea clasamentului, iar Iris, Calea Turzii şi Baciu sunt următoarele zone din top.

Conform datelor, Bucureşti se clasează abia pe pozitia a noua, iar judeţul Ilfov pe a zecea.

La polul opus, orasele desemnate în cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita.

Aici poți vedea toate datele obținute din studiul celor de la storia.ro

Sursa: storia.ro

Leave a Comment:

All fields with “*” are required
Imobiliare Sibiu

Bun sondajul, foarte buna ideea acestui sondaj

Leave a Comment:

All fields with “*” are required