Moise Guran lansează la Cluj Napoca aplicația Biziday

decembrie 15, 2016

Azi, 15 Decembrie la ora 16:00 în Sala Auditorium Maximum va avea loc prezentarea aplicației, însoțită de o sesiune de întrebări și răspunsuri, făcută de Moise Guran, coordonatorul echipei Biziday

More...

Aplicatia Biziday își propune să separe Adevărul de Minciună, informația utilă de clickbait, dar va face mult mai mult decât atât.

Dezvoltatorii ei au plecat de la premisa că tânăra generație (dar nu numai ea) trebuie adusă cumva în realitatea în care trăim, prin furnizarea în timp real a unor informații utile, de importanță personală, locală, națională sau internațională.

Intrăm într-un alt concept de furnizare a știrilor, pornind de la premisa că fără informații corecte, nici deciziile pe care societatea le ia nu pot fi corecte, iar democrația nu va putea supraviețui în România. Cum informația televizată corectă, nepolitizată, este tot mai rară, ajunge greu sau nu mai ajunge deloc la generația activă, apelăm la telefoanele inteligente, pentru a ne întoarce la fundamente - informația importantă, curată, verificată, livrată imediat și sintetizată complet.

În timp, acest tip de informații crează un reflex al realității și chiar al adevărului, utilizatorul putând să-și dea seama atunci când citește, vede sau aude o informație manipulatoare, sau chiar o dezbatere ce pleacă de la date false.

Nu o să insist prea mult pe lucrurile pe care lesne le veți descoperi și singuri, ci pe cele care diferențiază Aplicația Biziday de altele. Nu e o emisiune Biziday pe mobil, așa cum (am constatat în beta test) mulți se așteptau. Cel mai bun lucru pentru o armată înfrântă este să se retragă pe următorul aliniament solid și să construiască de acolo o altă strategie. Generația mea de jurnaliști a eșuat grav cu societatea noastră. Mi-am dat seama de asta acum un an și am luat imediat decizia de a opri emisiunea Biziday care, indiferent ce am vrut eu, n-a ajuns în final decât la un tip de elite. Firesc, tinerii s-au îndepărtat de televizor, un instrument toxic și periculos, în mâna unor potențați ce manipulează o generație captivă în timp. Următorul aliniament solid este așadar generația care nu mai folosește televizorul, cel puțin nu pentru știri, dar care folosește intens telefonul mobil, îl poartă permanent, peste tot, riscând să-l facă și pe acela un instrument pentru aceiași rechini. Așadar, am ajuns la concluzia că trebuie să ne întoarcem la baze, la știri curate, puse în context, dar nu comentate, știri independente, informație pură ce într-un număr de ani creează reflexul adevărului. Dacă vom reuși să înzestrăm cu asta generațiile mai tinere, aceia va fi, într-adevăr, cea mai solidă fortificație. Pentru democrație și evoluție.” - spune Moise Guran

Aplicația Biziday va fi disponibilă de joi, 15 decembrie 2016, pe AppStore și PlayStore, gratuit, putând fi utilizată pe telefoanele ce folosesc sisteme minime iOS 8 și Android 4.

Ce vei găsi aici?

Prezentarea aplicației, însoțită de o sesiune de întrebări și răspunsuri, va fi făcută de Moise Guran, coordonatorul echipei Biziday.

Când?

15 Decembrie, ora 16:00

Unde?

Auditorium Maximum
Str. Emmanuel de Martonne, nr. 1

Photo: https://www.facebook.com/events/238620609889416/

Leave a Comment:

All fields with “*” are required
Apartamente de vanzare Sibiu

Foarte buna aplicatia, stiri verificate. Asteptam sa vedem ca sunt si actualizate.

Leave a Comment:

All fields with “*” are required