Sâmbătă poți vizita gratuit turnul pompierilor din Cluj Napoca

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, la ora 11.00 va avea loc vizita concurenților la Turnul Pompierilor.

More...

Acesta este un eveniment deschis tuturor și reprezintă un moment prielnic de a vizita acest monument, de a admira Clujul dintr-o perspectivă inedită și de a afla mai multe despre istoria, prezentul și viitorul amândurora. Turnul va fi deschis publicului larg până la ora 15:00.

Turnul Pompierilor a fost construit în 1574 în cadrul celei de-a două incinte medievale de apărare a oraşului. Iniţial a purtat denumirea de "Poartă Mică din Uliţă Săpunului". În sec. XIX a fost supra-înălţat şi folosit până la începutul sec. XX de către pompieri pentru supravegherea oraşului, de aici provenind şi numele actual. Punct de observare al incendiilor, turnul a găzduit pentru o scurtă perioadă de vreme Muzeul Pompierilor, care a fost închis. Municipalitatea a preluat spaţiul în administrare în 2011 de la Federaţia Naţională a Pompierilor din România , pentru că Federaţia nu s-a achitat de obligaţiile de a promova edificiul.

Turnul este subiectul unui concurs de soluții despre care găsiți amănunte aiciEvenimentul este găzduit de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania.

După vizitarea obiectivului vă invităm la Bastionul Croitorilor la 13.00 pentru o sesiune de Q&A, discuții și dezbateri.

Această vizită reprezintă și un bun prilej de a invita profesioniștii din domeniu să participe la un concurs cu premii substanțiale și cu perspectiva de a câștiga contractul de proiectare pentru execuție.

Photo credit: https://www.facebook.com/events/1132161916891733/

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required